За пета година Зелената олимпиада ще стимулира учениците да научат

...
За пета година Зелената олимпиада ще стимулира учениците да научат
Коментари Харесай

Зелена олимпиада учи децата да пазят околната среда

За пета година Зелената олимпиада ще подтиква учениците да научат повече за опазването на околната среда. Тя има за цел да подтиква интереса към природата и да работи за образуване на екологична просвета. Организира се от Академика БГ.

Учениците от първи до дванадесети клас ще вземат решение проби, свързани с опазването на природата, на онлайн платформата zelenaolimpiada.bg, пише akademika.bg. Предвидени са и награди за тримата спечелили: в горен курс – таблет, в междинен – смарт телефон и в начален – MP3-плеър.

Учениците могат да се записват в уеб страницата от 1 октомври до 1 декември 2017 година, а имената на спечелилите ще са ясни до 10 декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното просветително събитие с екологичен темперамент. То е без аналог в страната по иновативност и обсег на осъществяване. От 2012 година всяка година се включват близо 5000 деца от 1. до 12. клас от цялата страна, а през 2016 година те бяха 7000. Участват и българските учебни заведения зад граница, защото онлайн тестванията дават тази опция.

Последните четири издания на самодейността са под патронажа на Министерство на околната среда и водите и ПУДООС. През 2017 година Зелената олимпиада се организира по отношение на образователно-информационна акция на Оперативна стратегия „ Околна среда “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР