За пет дни Русия извърши 56 ракетни удара и изстреля

...
За пет дни Русия извърши 56 ракетни удара и изстреля
Коментари Харесай

Зеленски: Русия е изстреляла 113 крилати ракети за пет дни

За пет дни Русия извърши 56 ракетни удара и изстреля 113 крилати ракети. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

След бомбардировката на Харков е време Западът да намерения за неразрешена за полети зона за съветските ракети, самолети и хеликоптери над Украйна, сподели още украинският водач. Зеленски означи, че договарянията сред Русия и Украйна са протекли на фона на бомбардировките на украинските градове и територия.

Държава, която прави военни закононарушения, не трябва да е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, посочи украинският президент.

Зеленски прикани също по този начин да бъде блокиран достъпът на Русия до всички пристанища и летища на света, съобщи Франс прес. Русия употребява в понеделник вакуумна бомба в Украйна, съобщи украинската посланичка в Съединени американски щати Оксана Маркарова.

" Те използваха през днешния ден вакуумната бомба, която е неразрешена от Женевската спогодба ", сподели Маркарова след среща с американски конгресмени.

Украинската дипломатка означи, че Украйна работи интензивно с държавното управление на американския президент Джо Байдън и с американския Конгрес, с цел да може да се снабди с повече оръжие и по-строги наказания против Русия.

" Те би трябвало да си платят, да платят тежка цена ", посочи Маркарова пред публицисти след срещата с конгресмените.

Сателитни фрагменти, снимани в понеделник, демонстрират, че съветският боен ескорт северно от украинската столица Киев е дълъг към 64 километра, а не 27 километра, както бе обявено по-рано, заяви американската частна компания " Максар ", съобщи Ройтерс.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР