За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона

...
За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона
Коментари Харесай

Фандъкова: Наложена е глоба от 100 хиляди лева за едно увредено паве


За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона повече събрани налози, означи кметът на София

„ Веднага след безобразното разреждане на паветата, поканихме водещи специалисти, които да видят първопричините и да предлагат технология – тъй че когато се пренаредят още веднъж, да не се получи същото. Фирмата реализатор не е получила нито един лев за този сектор – това са 260 милиона лв.. Освен това тя е санкционирана със 100 хиляди лв. поради едно повредено паве. Ще бъде подреден експериментален, тестов сектор на площадката, на която съхраняваме паветата “.

Това сподели пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

Няма данни за злоупотреби при ремонта на улица „ Граф Игнатиев “ в София. Това е открила инспекцията на ОЛАФ, заяви още тя.

Столичната община планува възбрана за паркиране към храм паметника „ Александър Невски “.

„ За всички е доста неловко, че нямаме бюджет, само че с помощта на финансовата дисциплинираност, която постоянно сме имали, изключително в изискванията на рецесия, без да натоварваме жителите, на които тя се отразява още по-сериозно, работим, с цел да можем да имаме още по-висока събираемост и да използваме безплатни средства. За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона повече събрани налози, благодаря на жителите. Очакваме с неспокойствие образуването на държавно управление и приемането на народен бюджет “, уточни тя.

„ Има две съществени провокации – градският превоз и увеличението на цените на строителни материали и приемането от Министерски съвет на методиката на индексация “, означи още Фандъкова.

„ И ние, и всички останали общини, имаме доста съответни задания с техническото застраховане на секционните изборни комисии. Длъжни сме да изпълняваме закона и напътствията на ЦИК. След последните промени в Изборния кодекс ще се гласоподава зад паравани, а не в тъмни стаички. Проблемът беше, че нямаше никакви механически параметри за това какъв брой да са високи, накъде да са обърнати и посредством сдружението на общините беше направено питане към Министерски съвет, само че отговорът беше ние да решим какво да вършим “, изясни столичният кмет.

Тя уточни, че отговор от ЦИК не са получили, само че одобряват тази липса на отговор за единодушие.

Столичният кмет заяви, че до края на тази календарна година се чакат 17 нови детски градини.

„ Районите са 15, в девет от тях напълно е решен казусът за децата сред три и шест години “, уточни Фандъкова и добави, че обезщетенията за неприетите деца ще продължат.

„ Строителството на метрото също продължава – от „ Хаджи Димитър “ до „ Левски Г “. Това е единственият план, по който се работи по Плана за възобновяване ", означи кметът на София.

Тя удостовери, че няма да вземе присъединяване в идните кметски избори.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР