За първите шест месеца на 2017 г. създадената добавена стойност

...
За първите шест месеца на 2017 г. създадената добавена стойност
Коментари Харесай

Добавената стойност в производството ни се увеличила с 240 млн. лв.


За първите шест месеца на 2017 година основаната добавена стойност в производството се усилва с 240 млн. лева и доближава 8 милиарда лева Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на среща с представители на браншовите организации към Българската търговско-промишлена палата.

Събитието бе намерено от ръководителя на палатата Цветан Симеонов, а в полемиките присъединяване взеха представители на секторите на производството, строителството, търговията, услугите, земеделието и други Сред главните обсъждани тематики бяха ограниченията за понижаване на административната тежест и опциите за финансиране на бизнеса през европейските структурни фондове.

„ С измененията за понижаване на административната тежест, които се вкарват в Министерството на стопанска система бизнесът и жителите ще пестят приблизително 200 хиляди лева годишно. Но това е доста дребна част от целия развой – все още промени се приготвят в стотици нормативни документи на десетки институции “, сподели Александър Манолев. По думите му най-важни са косвените изгоди от тези дейности – понижаване на времето, което хората губят, разноските им да посещават по няколко институции за една услуга и усъвършенстване на активността на администрацията. „ Всичко това лишава време, само че аз съм уверен, че в доста къси периоди ще се усети смяната “, акцентира той, представен от БГНЕС.

Зам.-министър Манолев показа и резултатите от визитата в Бавария през миналата седмица и предложения представителите на браншовите организации да се включат в контрактувания бизнес конгрес с немски компании в средата на идната година. Акцент бе подложен и на индустриалните зони към министерството като местоположения с добавена стойност за привличане на вложения. „ Особен интерес има и към двете нови зони, които са в развой на основаване – при Сандански и Кърджали, поради опцията да обезпечат по-бърз достъп до трети страни “, уточни още той.
Сред другите обсъждани тематики бяха дефицитът на квалифицирани фрагменти, идните схеми за финансиране по ОПИК, законодателната стратегия на Министерството на стопанската система и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР