За първите два дни на годината са регистрирани 15 тежки

...
За първите два дни на годината са регистрирани 15 тежки
Коментари Харесай

Пътна полиция: Движението вчера беше изключително натоварено, очаква се това да се случи и днес



За първите два дни на годината са регистрирани 15 тежки пътни случая, ранени са 19 души, един човек е умрял. Това заяви основен комисар Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Тежките пътни катастрофи са намалели два пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

В полицейската акция поради празниците обаче са регистрирани доста водачи, използвали алкохол:

" От началото на интервенцията от 23 декември досега случаите са над 400, приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като стойностите, регистрирани от дрегерите, бяха много фрапиращи в някои случаи. Не бяха малко случаите с приложимост с централизация към три промила. Около три промила към този момент приказваме за тотална некомпетентност от лидера ", уточни основен комисар Близнаков.

Движението през вчерашния ден е било извънредно натоварено, чака се това да се случи и през днешния ден, като се чака усилването на трафика да е по обяд.

 Главен комисар Лъчезар Близнаков от Пътна полиция

Главен комисар Близнаков предложи:

" Няма къде да се бърза в натовареното придвижване, изключително по автомагистралите. Нека преценяват дистанцията си, това е най-важното, да обезпечат нужното разстояние от предния автомобил, тъй че, в случай че се наложи, да могат да спрат. Нека да потеглят малко по-рано, заредени с самообладание, приемливост и схващане ".

Вчера най-натоварено е било Благоевградското направление и към зимните курорти, само че до съществени произшествия не се е стигнало. 4-километрова колона се е образувала и по автомагистрала Хемус в региона на тунел " Ечемишка ":

" В тази връзка желая да кажа на водачите на леки коли, в случай че попаднат в колоната, която е заради ремонта на тунела " Ечемишка ", дано да изчакат. Бързо се минава през оборудването, макар че наподобява огромна колоната. Не е сполучлив вид да се употребява остарелия път като обходен маршрут, защото там сме отклонили всички тежкотоварни коли и напредването от там е по-бавно. В региона на Владая също ще има реверсивно придвижване. Осигурени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи ".

По всички основни сектори ще бъде засилено полицейското наличие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР