За първи случай на западнонилска треска за тази година в

...
За първи случай на западнонилска треска за тази година в
Коментари Харесай

Първи случай на западнонилска треска у нас

За първи случай на западнонилска тресчица за тази година в България е ригистриран в Русе. 6-годишно дете е било лекувано със признаци на болестта, към този момент е изписано в положително положение. Днес се чакат резултати от пробите, заяви пред БиТиВи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев.
Заразата, напомни докторът, се предава при захапване от комар. Миналата година имаше няколко случая на инфектирани и се стигна до два смъртни случая.
Детето, по информация на Дарик радио, е било признато на 26 юли в болница, с висока температура, повръщане и болки в корема. Настанено е в поделение „ Инфекциозни заболявания “, където му е извършено лекуване. Били са взети две проби за западнонилска тресчица, които са изпратени в Националната референтна лаборатория. Резултатите от пробите към момента не са подготвени.
Около 80% от инфектираните със западнонилска тресчица нямат никакви признаци, а при останалите болестта наподобява на грип. По-малко от 1% от болните получават затруднения като менингит и енцефалит.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР