За първи път водещ български политик обявява две неща: България

...
За първи път водещ български политик обявява две неща: България
Коментари Харесай

Деян Кюранов: В този момент Борисов е единственият политик в България на висотата на случая

„ За първи път водещ български политик афишира две неща: България е във война и, второ, тя е на едната страна, а не на двете по едно и също време. До този миг другите не обявяваха, че България е във война, всячески се мъчеха да избегнат да избегнат тази тематика. Защо? Защото явно целокупният български народ, споделям го иронично и леко пренебрежително, не искаше и да знае. Имам поради болшинството, което е корупционно и консумативно, и точно това болшинство докара на власт Борисов или му даде всички благоприятни условия да вземе властта “, това съобщи пред „ Дневник “ Деян Кюранов от Центъра за демократични тактики. Той е лекар по философия, съосновател на неофициалното съдружие " Екогласност " и на Съюз на демократичните сили, само че напуща политиката през 90-те години.

По думите на Кюранов всички са привикнали Борисов да заема двойнствени позиции, само че в този миг той е единственият политик, който признава истината.  

„ Това за мен е същинска политика. Мога персонално да скърбя, че таман този човек в България, към който имам по доста аргументи извънредно негативно мнение, в този момент съм заставен да кажа: ето това е политика. И на този декор всичко останало звучи като дребнотемие. Защото съм изцяло склонен, че това е основният въпрос. Напълно съм склонен, че една ракета е задоволителна и всичко ще стане друго, когато ни падне на главите. А никой до момента не го е споделил “, добави някогашният политик.

Като политически социолог той отбелязва и реакциите на публицистите, които през вчерашния ден са били на конференцията на ГЕРБ. Според него задаваните въпроси са били второстепенни, като никой не е отбелязал главтото обръщение без да питат за какво България е застанала на тази страна, добре ли е това за България, рисково ли е, усилва ли се заплахата или в противен случай. „ Никакви такива въпроси, а още веднъж в български подтекст - но в парламентчето отново ли ще поставите въпросчето. Той дава отговор: Да, тъй като оръжие за Украйна би трябвало да изпратим “.

Като значимо обръщение от страна на Борисов, Кюранов регистрира думите на водача на ГЕРБ, че в случай че той е трябвао да подписва писмо за скорошно участие на Украйна в НАТО, би го посписал.

Като най-хубава формула сега, някогашният политик счита, че всички би трябвало да глътнат спомените и част от достолепието си в името на международния мир, на добре разбрания интерес.

„ Да седнат с Борисов, да се обединят към тази позиция на България - за Украйна и срещу Путин, и да мислят оттова нататък по какъв начин да подредят всичко последващо. В този миг Борисов е единственият политик в България на висотата на случая. Това е ситуацията “, добави още Кюранов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР