За първи път в седемдесет и пет годишната история на

...
За първи път в седемдесет и пет годишната история на
Коментари Харесай

Сервитьори вече обслужват в Макдоналдс

За първи път в седемдесет и пет годишната история на американската верига за бързо хранене Макдоналдс се появи услугата сервиране на клиент. Досега тази процедура беше в прорез с общата политика на компанията и не беше прилагана в нито един от повече от 36 хилядите ресторанта по света.

Тон в смяната даде филиалът на компанията Макдоналдс в Швеция. С цел да приключи все по-очертаващата се наклонност на спад в приходите в скандинавската страна, локалното управление е взело решението да наруши обичайна политика.

Така от началото на годината в тридесет и един магазина в разнообразни елементи на страната сервитьори обслужват всички клиенти.

Въпреки че даже и управлението на шведския филиал призна, че причина за нововъведението са спадащите продажби, формалната позиция на централното управление на компанията е, че задачата е да се спестят опашките пред касите. Клиентите към този момент имат даже опция да си запазят маса в определен от тях ресторант по Интернет.

Искаме да предоставим на най-верните ни клиенти един необикновен миг, когато за първи път пробват Маестро Класик, посочи маркетинг шефът на Макдоналдс в Швеция Джеф Джакет. На фона на спадащите продажби веригата евентуално търси способи за препозициониране и битка с конкуренцията, разясниха анализатори, представени от международните организации.

 Макдоналдс

Първият ресторант е отворен на 15 май 1940 година в американското градче Сан Бернардино, Калифорния от братята Мак и Дик Макдоналд. Следващата стъпка е направена на 15 април 1955 година в Илинойс, когато Рей Крок открива свободния ресторант или деветия по ред Макдоналдс.

След време Крок купува от братята Макдоналд веригата магазини и ги трансформира в едни от най-проспериращите в света. През 1967 година става факт първият ресторант отвън рамките на Съединени американски щати, а точно в Канада, като от този момент стартира развиването на компанията като една от най-големите интернационалните компании. Дълго време Макдоналдс бе компанията, която заемаше първо място по брой на заведенията за хранене си. По последни данни обаче компанията към този момент е на второ след Събуей.

Концепцията на братята Мак и Дик Макдоналд за бързо обслужване е въведена през 1948 година. Тя открива правилата на днешните заведения за хранене за бързо хранене и продължаваше до тази година, преди шведите да стартират да сервират храната на клиентите си, пишат международните медии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР