За първи път в последните години се каза и нещо

...
За първи път в последните години се каза и нещо
Коментари Харесай

Ледът на Антарктида пострада от затоплянето, но това, което учените откриха, ще промени историята (ВИДЕО)

За първи път в последните години се сподели и нещо позитивно за климатичните промени. Това стана, откакто световното стопляне разтопи елементи от ледения континент Антарктида и откри изумителни и величествени гледки.

Оказва се, че най-непознатата част от планетата къта скъпи естествени забележителности. Спътникови фотоси разкриха неповторима пирамидална конструкция, напомняща за пирамидите в Египет.

За разлика от пустинята обаче, тук декорът е снежен. Засега учените не се наемат да отговорят на въпроса дали пирамидите на Антарктида са дело на човешка ръка. Появиха се и теории, съгласно които това са сигурни доказателства за наличието на непозната цивилизация. Няколко научни екипа готвят експедиции, които да им оказват помощ да схванат каква тъкмо е истината.

Учени към този момент съумяха да потвърдят, че преди близо 100 милиона години на Антарктида е кипял живот. Континентът е бил затрупан с китни гори, а животинските типове са наподобявали тези, които сега населяват териториите на Нова Зеландия и Австралия.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР