За първи път в историята на азербайджанския батут имаме финалисти

...
За първи път в историята на азербайджанския батут имаме финалисти
Коментари Харесай

Марияна Василева: Надявам се на световните в София и в Азербайджан да има феърплей



За първи път в историята на азербайджанския батут имаме финалисти на международно състезание. Тези девойки съумяха на международните игри в Полша да вземат сребърен орден. Беше ненадейно и беше приятна изненада. Надяваме се във финала на следващия ден нещата да са още по-добре. Много скърбя за Ясен. Познаваме и трите момчета, които бяха на подготовка при нас. Всички доста ги обичаме и ги почитаме. Имаме си ги за наши деца. Те работиха доста съществено, Ясен беше в доста добра форма. Има 5-6 месеца до европейското на което сме домакини и съм сигурна, че той ще се възвърне. Надявам се при младежите, другите две момчетата да покажат добър резултат, това съобщи основният треньор на националния тим на Азербайджан по художествена гимнастика Марияна  Василева. Българката е формален посетител на международното състезание по скокове на батут, дружно с генералния секретар на азербайджанската федерация Фарид Гарибов. Състезателките на Азербайджан Светлана Макщарова и Вероника Землиания са измежду осемтте най-хубави в синхронните скокове и на следващия ден ще спорят за оценките в дисциплината.

Ние имаме опит в организацията на огромни конгреси, имаме страховит екип. Вече организирахме четири заседания във връзка европейското състезание и двете международни купи по спортна и художествена гимнастика. Освен това при започване на юли ще сме домакини и на юни при нас ще бъде квалификацията за младежките олимпийски игри. Подготвяме се за всички тези надпревари, всичко върви обикновено, добави Василева.

Смятам, че беше резонно България да бъде хазаин на международно състезание, след поредицата от огромни триумфите, както при ансамбъла, по този начин и при Невяна Владинова. Очаквам тук през 2018 и в Азербайджан през 2019 организацията да бъде на международно равнище и се апелирам за феърплей, приключи българката.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР