За първи път в историята жени ще ръководят мачове на

...
За първи път в историята жени ще ръководят мачове на
Коментари Харесай

За първи път жени ще ръководят мачове на Световно първенство

За първи път в историята дами ще управляват мачове на Световното състезание. Това ще се случи на Мондиала в Катар през зимата. ФИФА разгласи, че на шампионата ще вземат присъединяване три дами - основни съдии и още три - асистент съдии.

„ С това решение завършва дълъг развой, почнал преди няколко години с включването на дами съдии в шампионатите за юноши и мъжете “, сподели ръководителят на съдийската комисия на ФИФА Пиерлуиджи Колина.

„ Дамите заслужават да бъдат на Световното състезание по футбол, тъй като се показват на доста високо равнище, а това е значимо за нас “, добави някогашният съдия.

Стефани Фрапар е може би най-известната от трите съдийки, откакто стана първата жена, управлявала на мач от Шампионската лига. Към нея се причисляват Салима Мукансанга (Руанда), която е първата жена, арбитър в мач от Купата на африканските народи и Йошими Ямашита (Япония), която се трансформира в първата жена рефер, свирила конфликт в Шампионската лига на Азия и натрупа доста опит по време на Световното състезание за дами.

Междувременно като асистенти са били определени Неуза Бек (Бразилия), Катрин Несбит (САЩ) и Карън Диас Медина (Мексико).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР