За първи път в историята Израелската централна банка предприе интервенция

...
За първи път в историята Израелската централна банка предприе интервенция
Коментари Харесай

За първи път: Израелската централна банка със спешни мерки за подкрепа на шекела

За първи път в историята Израелската централна банка предприе намеса на финансовите пазари в опит да поддържа локалната валута шекел, която падна внезапно поради военния спор с палестинското придвижване „ Хамас “.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 112
„ Банката ще работи на пазара през идния интервал, с цел да смекчи неустойчивостта на обменния курс на шекела и да обезпечи нужната ликвидност за продължение на вярното действие на пазарите “, написа Централната банка в изказване, оповестено в понеделник.

В началото на търговията през днешния ден локалната валута изгуби съвсем 2% от своята стойност за един щатски $, отбелязвайки най-слабото си показване от седем години насам. В допълнение към програмата за 30 милиарда $, банката добави, че ще обезпечи ликвидност на пазара посредством суапови механизми до 15 милиарда $.

„ Израелската централна банка ще продължи да следи развиването, да следи всички пазари и да работи с наличните принадлежности, в случай че е належащо “, прибавиха от институцията.

В неделя израелският показател TA-35 завърши сесията с 6,47% спад, с цел да регистрира най-голямата си загуба от повече от три години насам. Междувременно израелските акции и облигации изгубиха 7% от цената си. Пазарът в неделя бе затворен за интензивност, написа " Нова телевизия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР