За първи път в България човек получи статут на лице

...
За първи път в България човек получи статут на лице
Коментари Харесай

За първи път у нас мъж получи статут на „лице без гражданство“

За първи път в България човек получи статут на „ лице без поданство “, оповестява NOVA. 28-годишният Карен Сардарян е роден в Грузия, израснал в България , само че на процедура не принадлежи към нито една страна в света.

Парадокс: Млад мъж учи и работи 20 години без документи за идентичност

Карен е роден през 1989 година. Известен на управляващите като първия публично приет безстопанствен жител. В началото на 90-те идва в България, вписан в паспорта на майка си и по този начин до през днешния ден. С годините обаче осъзнава, че има проблем с документите.

Дете на пет години от Балчишко получи акт за раждане

В сходна обстановка са хиляди души по целия свят. По-голямата част са жители от някогашния Съветски съюз и в този момент се явяват жители на нито една страна. Имат престояване, само че нямат документи.

Разрешиха на гей двойка да извади български акт за раждане на сина си

От скоро България е една от дребното страни, които разрешават регистрацията на лица без поданство . Те получават персонална карта и интернационален паспорт. Сега Карен има нова цел - към този момент е кандидатствал за българско поданство. По тематиката Роденият в аероплан Николай получи български акт за раждане

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР