За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за

...
За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за
Коментари Харесай

Български пътешественици написаха голяма енциклопедия за Китай

За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Китай, резултат от хилядите пропътувани километри из страната на Жълтия змей от тандема пътешественици Румяна Николова и Николай Генов. С Голяма книга за Китай (изд. Книгомания) ще прекосите и опознаете една от най-старите цивилизации и най-гъсто обитаемата страна в света. Изданието „ Голяма книга за Китай “ е цветно, с твърди корици, моден дизайн и включва 800 страници и над 1200 фотоси.

Със сигурност ще задоволи чувството ви, че държите в ръцете си енциклопедия – безусловно с безчет забавни и тествани обстоятелства. Автори на тази красива и стойностна книга са известният тандем пътешественици Румяна Николова и Николай Генов. Това е 19-ата им книга – двамата са дългогодишни публицисти, редактори и фотографи, които живеят и пътуват дружно. Съответно и дружно описват приключенията си по света в книги. През лятото на 2021 година излиза още една тяхна „ огромна “ книга: Голяма книга за Италия (изд. Книгомания) и която реализира в действителност страховит триумф, въпреки опциите за пътешестване на читателите да бяха лимитирани поради пандемията.

С имената на Румяна Николова и Николай Генов свързваме и още три известни обемни издания „ 1000 страници България “ (излиза два пъти с допълнения през няколко години), „ Българската съкровищница “ (на бг и англ език) и „ България: природа, човек, цивилизации “ (издания на бг и англ. И на бг и френски език).

С Голяма книга за Китай ще пропътувате десетки хиляди километри по безкрайните пътища на Китай и ще се запознаете освен с ханските китайци, а и с доста от така наречен дребни нации на голямата страна – екзотични етноси с неповторима просвета и традиции. Ще се дивите на изумителната природа по поречието на реките Яндзъ и Ли и на невероятните скални творения – кулите в Летящата планина Улин-юен и в Данся.

Ще посетите Забранения град и ще погледнете света от небостъргачите на Шанхай и Хонконг. Разбира се, няма да пропуснете манастира Шаолин, ще се запознаете с етнически пъстрия район Сишуанбанна, пустинята Такламакан, неподвластните на гравитацията исполини на Майдзишан, Теракотената войска на император Циншъхуанди, големия Буда (Дафо), пещерите Лунмън, Юнган и Дунхуан, висящия манастир в Датун и доста други будистки, даоистки и конфуциански светилища, невероятните кръгли къщи на народа хакка от утъпкана пръст и ориз.

Разходката из Тибетския самостоятелен регион ще ви срещне с друга и едва позната просвета. Ще научите за доста непознати гении, оказали решаващо влияние върху човешката история, и ще проумеете величието на китайската цивилизация. Подгответе се за едно незабравимо странствуване, посредством което ще попиете недостижимо другояче знание.

А в случай че сте избрали Китай за последваща туристическа дестинация, книгата ще ви помогне освен къде да отидете, а ще ви разкрие по кое време и по какъв начин да го извършите, с цел да бъде пътуването ви леко, пълноценно и незабравимо.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР