За първи път Търговище бе домакин на събитието CodeWeek, организирано

...
За първи път Търговище бе домакин на събитието CodeWeek, организирано
Коментари Харесай

В Търговище IT специалисти споделиха опит с ученици и възрастни

За първи път Търговище бе хазаин на събитието CodeWeek, проведено от образуваната тази година организация " Дигитално общество Търговище ". IT експерти споделиха опит с възпитаници и възрастни, а задачата бе показване на програмирането, цифровия маркетинг и цифровата просветеност по занимателен и развлекателен метод. Поставено е начало на създаване на локална цифрова общественост, оповестиха уредниците.
 
Лектори бяха шестима IT експерти, които са родени и израснали в Търговище. В рамките на два дни (22 и 23 октомври ) участниците имаха опция да чуят за професионалния път на обучителите и да се включат в на практика работилници. Те направиха своите първи стъпки в програмирането, изкуствения разсъдък, роботиката и онлайн маркетинга.
 
Домакини на CodeWeek са ОНЧ " Напредък " и Гимназията по икономическа информатика " Джон Атанасов ”. Училището, като главен сътрудник, дава базата си за задачите на събитието. Включили са се 50 души, измежду които възпитаници, студенти и възрастни.
 
Участници и лектори в CodeWeek изявиха предпочитание самодейността да се трансформира в годишна за града. Вече се организира 8-месечен курс по програмиране, чиято цел е да приготви обучаемите за започване на кариера в софтуерната промишленост.
 
След огромния интерес към събитието, уредниците от " Дигитално общество Търговище " оповестиха записване за последващо издание на безвъзмездни курсове по програмиране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР