За първи път след началото на пандемията от новия коронавирус

...
За първи път след началото на пандемията от новия коронавирус
Коментари Харесай

Кралица Елизабет сложи предпазна маска за първи път

За първи път след началото на пандемията от новия ковид английската кралица Елизабет II се появи обществено със защитна маска. Това се случи в Уестминстърското абатство, където тя отдаде респект на жертвите от Първата международна война, отбелязва английският таблоид Daily Mail, представен от Агенция " Фокус ". Елизабет II персонално отдаде респект на Гроба на незнайния войник в Уестминстърското абатство предходната седмица, съгласно информацията, оповестена в събота на формалните страници на английското кралско семейство в обществените медии. 

В навечерието на Деня на паметта, който във Англия се празнува на 11 ноември, кралицата постави букет от орхидеи и мирта на гроба, направени на основата на нейния брачен букет, а също по този начин изслуша молитвата в памет на жертвите на войната. За събитието Елизабет II избра черен костюм и прикрепи към гърдите си брошка под формата на маково цвете - знак на паметта на жертвите от Първата международна война и след това жертвите на всички въоръжени спорове от 1914 година насам. Във връзка с рестриктивните мерки, наложени в страната, тя добави тоалета си с черна защитна маска. 

Daily Mail напомня, че тази година се навършва 100-годишнината от погребението на незнайния войник в абатството. Дядото на кралицата, крал Джордж V, управлява тържественото събитие, водейки траура за млад мъж, чието тяло е донесено от северната част на Франция и заровено в Уестминстърското абатство на 11 ноември 1920 година Неидентифицираният боец въплъщава всички военни в страната, починали по време на Първата международна война. 

През 1923 година майката на Елизабет II също постави своя брачен букет на гроба на боеца в памет на брат си Фъргюс Боуес-Лион, който умира в борбата при Лоос през 1915 година. 

Според Daily Mail от началото на пандемията, от съображения за сигурност, 94-годишната кралица на Англия е провела единствено няколко публични събития, прекарвайки по-голямата част от времето в резиденцията си със брачна половинка си, херцога на Единбург, принц Филип, който навърши 99 години през лятото. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР