За първи път проговори детето, пострадало най-тежко при избухването на

...
За първи път проговори детето, пострадало най-тежко при избухването на
Коментари Харесай

Извънредно! Малката Катерина разказа за ужаса след избухналата граната в Силистра

За първи път проговори детето, потърпевшо най-тежко при експлоадирането на граната на празник на Министерство на вътрешните работи в Силистра, оповестява Нова телевизия.

До късно нощес продължи работата на службите. Оказа се, че специалисти от СОБТ е трябвало да създадат огледа, защото този вид произшествия се проверяват точно от баретите. Според прокуратурата към момента е прекомерно рано за изводи, само че водещата версия е точно тази – дефектна граната.

Състоянието на трите деца е устойчиво, като единствено едно от тях остава в болница – 6–годишната Катерина. Детето и родителите му са към този момент по-спокойни. Малката Катерина, обаче, към момента помни в елементи случая.

„ Едни служители на реда споделиха, ето я докторката. После, когато сложиха кремче, колата за спешна помощ пристигна и там бях на тази кола за спешна помощ. Уплаших се. Сега съм добре”, сподели Катерина.

Нощта мина с огромни болки в крачето, след това й дадоха успокоително и се успокои. Не я болеше повече”, показа майка ѝ – Радостина.

Пострадалите деца са били на към 50 метра от гърмежа. Разследването по какъв начин тъкмо са били ранени към момента е в начална фаза.

„ Вчера беше посетено местопроизшествието от профилирана група, каквато постоянно посещава огледите на местопрестъпление с взривни субстанции. Те ще назначат своите експертизи, с цел да кажат, по какъв начин се е стигнало до този инцидент”, сподели Ивелин Чафаланов – зам.окръжен прокурор на Силистра.

Освен, че шефът на полицията в Силистра е отхвърлен до изясняване на случая от Министерство на вътрешните работи си не разрешиха потреблението, на каквато и да е пиротехника при демонстрации. От през днешния ден стартират разпити и на множеството очевидци на случая.

Ако се потвърди виновност на човек, то плануваното в закона наказване за причиняване на телесна щета при боравене с взривни субстанции е отнемане от независимост от 3 до 10 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР