За първи път през последните тримесечия Apple отчете ръст на

...
За първи път през последните тримесечия Apple отчете ръст на
Коментари Харесай

Apple с ръст на приходите от 119,6 млрд. долара

За първи път през последните тримесечия Apple регистрира растеж на продажбите, като приходите се усилиха минимално по отношение на миналата година, а облагата надмина упованията, съобщи Агенция Франс Прес.


Продажбите в Китай обаче понижиха през интервала октомври-декември на фона на опасенията от усилване на конкуренцията на основния пазар.

Акциите на производителя на iPhone се намалиха с 0,9% в следборсовата търговия.

За последното си тримесечие Apple осъществя продажби на стойност 119,6 милиарда $, което е с 2% повече по отношение на миналата година.

За тримесечието, облагата й възлиза на 33,9 милиарда $, а цената на разводнената облага на акция е над упованията - 2,18 $.

" Днес Apple регистрира растеж на приходите за декемврийското тримесечие, подхранван от продажбите на iPhone, и рекордни за всички времена доходи в региона на услугите ", съобщи основният изпълнителен шеф Тим Кук в изказване.

Наблюдаваните от близко продажби на iPhone на компанията възлизат на 69,7 милиарда $, което също е усъвършенстване по отношение на същото тримесечие на 2022 година

Но терзанията към китайския пазар хвърлиха сянка върху новината.

Компанията съобщи, че чистите ѝ продажби в „ Велик Китай “ - в това число континентален Китай, Хонконг и Тайван - са намалели по отношение на година по-рано до 20,8 милиарда $ през последното тримесечие.

Данните на Counterpoint Research, демонстрират, че през последните три месеца на предходната година, делът на Apple на пазара на смарт телефони е достигнал най-високата си стойност от края на 2020 година насам.

Това значително се дължи на възобновяване от предходните прекъсвания на производството, свързани с Covid-19, което докара до спиране на производството.

Counterpoint добави, че последните месеци на годината нормално са мощен интервал за Apple, като продажбите на iPhone се усилват от търсенето по празниците.

В вероятност, вложителите следят представянето на дълго чаканите слушалки с очила за смесена действителност Vision Pro, които ще бъдат пуснати на пазара в Съединени американски щати през днешния ден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР