За първи път Пловдив беше домакин на традиционния фестивал Франкофоли.

...
За първи път Пловдив беше домакин на традиционния фестивал Франкофоли.
Коментари Харесай

Магнетичните Имани и LP омаяха публиката в първия ден на фестивала “Франкофоли“ в Пловдив

За първи път Пловдив беше хазаин на обичайния фестивал " Франкофоли ". Фестивалът се организираше до в този момент в Благоевград и София. В първия ден на фестивала главните хедлайнери бяха Имани и LP.
Прочетете още
Концертът стартира с най-актуалната българска група Молец.

След това вечерта продължи с първата огромна звезда френската певица Имани. Изпълнителката дойде от полския град Вроцлав, където участваше на различен музикален фестивал. Тя се появи на сцената тъкмо в 20:30 часа с 8 виолончелисти от Voodoo Cello. Певицата не изневери на ексцентричния си жанр и се появи в бяла мантия прикриваща цялото ѝ лице и тяло и извърши своя версия на парчето " Concrete Jungle " на The Wailers. Изпълнението ѝ беше напълно акустично подпомагана само от виолончелистите. Имани разкри лицето си на втората ария – кавър на " Take Me To Church " на Hozier. Освен с двата си най огромни шлагера „ You Will Never Know “ и „ Don`t Be So Shy “ тя завладя публиката със свои версии на доста известни части, измежду които " Believer " на Imagine Dragons, които след месец също ще дойдат в България за концерт, " Wonderful Life " на Black, " Like a Prayer " на Мадона, " All the Things She Said " на t.A.T.u, " The A Team " на Ед Шийрън и " I`m Still Standing " на Елтън Джон, а по времето точно на " I`m Still Standing " тя превключи и рап и включи дребна част от " Lose Yourself " на Еминем. 

Имани проговори на чист български като сподели „ Благодаря “ и „ Липсвахте ми “. Изпълнителката не за първи път пее пред българска аудитория, само че за първи път беше в Пловдив. Тя сподели че е било неточност, че до в този момент не е идвала тъкмо в Пловдив и даде обещание да се върне. 



След Имани на сцената се качи американската изпълнителка с италиански корени LP, която дойде в Пловдив от фестивал в белгийския град Дюрен. Тя подвигна настроението на публиката с шлагерите си " When We`re High ",  " The One That You Love ",  " One Last Time ". В началото на осъществяването въодушевена фенка хвърли сутиена си на сцената при изпълнителката. През цялото време предмети бяха пращани към нея, а тя върна всеки един от тях с подпис. Изпълнението ѝ приключи с най-големият и шлагер " Lost On You ", който взриви публиката.

LP, която също като Имани за първи път беше в Пловдив, благодари на публиката и съобщи, че е видяло едно прелестно място, на което счита да се върне още веднъж. 



Вечерта продължи с една от най-известните гръцки изпълнителки Елена Папаризо. Тя съобщи, че има доста хубави мемоари от Пловдив и като цяло от България. Папаризо напомни, че дуетът " Антик ", с който стана известна първоначално е бил по-известен в България, в сравнение с в Гърция. Тя зарадва феновете си с най-големите си измежду, които " Haide ", " Mambo ", " Αν Με Δεις Να Κλαίω ". 

Тя върна и лентата обратно с времето на " Антик " и извърши шлагерите " Dinata Dinata " и " I Would Die For You ".

Елена Папаризо запя и на български, откакто извърши дуета си със Слави Трифонов - " Why ", Тя призна, че от дълго време не го е пяла по концерти, само че се оправи сносно с българската част на Трифонов.

Гръцката изпълнителка приключи концерта си с парчето " My Number One ", с което завоюва Евровизия през 2005г. 



Първият ден на фестивала Фестивала приключи с електро музикалният колектив " Bon Entendeur ".

Днес фестивалът продължава, а първи на сцената ще се качи българският реализатор Миро, следват La Caravane Passe, Gims, Gente de zona и Shouse.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР