За първи път от почти две години в Гърция маските

...
За първи път от почти две години в Гърция маските
Коментари Харесай

Гърция премахва маските на закрито

За първи път от съвсем две години в Гърция маските за лице към този момент не са наложителни, с някои изключения, написа електронното англоезично издание на гръцкия вестник " Катимерини "

Поне до 15 септември жителите ще могат да влизат във всички закрити пространства без маска, без риск да бъдат санкционирани.

Изключение се прави за здравните заведения и старческите домове, както и публичния градски превоз (метро, ​​електрическа железница, рейсове, тролейбуси и трамваи).

Маски не се изискват в междуградския публичен превоз , където местата на пасажерите са номерирани, както и в самолетите . Все още не е взето решени за потребление на маски на фериботите. В момента те остават наложителни там. Въпросът може да бъде разискван в сряда от научния комитет, който поучава държавното управление по отношение на пандемията.

Учениците и студентите към този момент могат да посещават занятията без маски.
 Отпада носенето на маски на летищата и при полети в Европа
Отпада носенето на маски на летищата и при полети в Европа

Разхлабването на ограниченията влиза в действие от 16 май

Броят на новозаразените с ковид се повиши до 5080 във вторник от 2400 предния ден, заяви Националната организация за публично здраве (EODY) в ежедневния си бюлетин.

Здравните управляващи оповестиха още 12 смъртни случая от заболяването, непретенциозен спад от 19 в понеделник, с което общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията доближи 29 845.

Във вторник е имало 130 интубирани пациенти в лечебните заведения, без смяна по отношение на предния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР