За първи път от два века учените откриха това, което

...
За първи път от два века учените откриха това, което
Коментари Харесай

Отвориха гробницата на Исус: „Коленете ми трепереха,“ промълви археолог ВИДЕО

За първи път от два века учените откриха това, което имат вяра християните, че е гробът на Исус Христос в църквата "Възкресение Христово " в Йерусалим.

Изминаха четири години, откогато консерваторите отвориха гроба на Исус за първи път от повече от два века.
Гробът на Исус, няколко метра висок и необятен мраморен едикул, е бил предпазен от раздробяване от железна структура в продължение на няколко десетилетия. В него се обитават мраморни блокове от времето и въздействието на хиляди поклонници и туристи.

Образът на Исус може да се види в тясната част на пространството под преместената плоча.

Открити са и някои материали, които са оценени. Гръцки специалисти отговаряха за реконструкцията, а целият развой за потребностите на документалния филм беше записан от "National Geographic ".

„ Отварянето на гробницата ще даде на специалистите неповторима опция да проучат първичния декор на най-святото място в християнството “, оповестиха от изданието.

„ Трябва да призная, че коленете ми трепереха “, сподели Фред Хиббърт, непрекъснатият археолог на списанието.

Едикулът, който се намира под купола на църквата, издигнат на мястото, където съгласно християнската традиция е била пещерата, в която е положено тялото на Исус, ще бъде демонтиран и съединен още веднъж по време на ремонта.

Сменени бяха единствено извънредно слаби или счупени елементи, мраморните плочи бяха почистени и консервирани, а структурата укрепена. Дейностите са финансирани от трите съществени християнски деноминации, които ръководят базиликата на Гроба Господен (католици, православни и арменски християни).

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР