За първи път от 30 години сме на път българското

...
За първи път от 30 години сме на път българското
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков призова Румен Радев на дебат в Хасково |

За първи път от 30 години сме на път българското общество да няма опция да види спор сред главните претенденти, това показа пред симпатизанти в Бургас проф. Анастас Герджиков, претендент за президент, повдигнат от предприемчив комитет. „ Подобен казус не се е случвал в никакъв случай до момента и в случай че се случи на тези избори, то това е признак за намаляване на демокрацията. Ако господин Радев е демократ, е задължен да се яви на спор и да почете правото на жителите да създадат своя осведомен избор “, добави проф. Герджиков. 

Той посочи, че е отправял доста предложения за спор към Радев през последните седмици, само че не е получил отговор. Подобна е ориста и на поканите за спор на националните малките екрани. „ Ние приехме тези предложения, само че господин Радев към момента не е откликнал на нито една от тях “, акцентира Герджиков. 

В понеделник и двамата претенденти ще имат срещи в Хасково. „ Г-н Радев, на следващия ден стратегиите и на двама ни ни водят в Хасково. Съдбата ни събира по едно време на едно място. Предлагам да се възползваме от това и да проведем спор на 8 ноември в Хасково в залата на Българска телеграфна агенция в 15 ч. “, прикани проф. Герджиков.

Той разяснява и новината за несертифицираните 228 машини, които стоят в склада с публично импортираните за изборите, без да е ясно кой ги е поръчал: „ Румен Радев би трябвало да убеди обществото, че тези машини не са предопределени за реализиране на победа на изборите по нечестен метод. Докато се чудехме, дали се пробват да манипулират софтуера, очевидно някои хора са се погрижили за хардуера. Може би по тази причина господин Радев не вижда потребност от спор – може би занапред знае резултатите. “ 

„ Изкуствено основаната политическа рецесия – три пъти избори за една година, два пъти некадърност да се излъчи постоянно държавно управление, ръководство посредством служебно държавно управление без работещ парламент, всичко това докара до прекъсването на работата на институциите “ – съобщи претендентът за президент. „ Няма кой да се бори с ценовата, здравната и просветителната рецесия в страната. Служебното държавно управление не може да се оправи с рецесиите, тъй като не е постоянно държавно управление и няма работещ парламент, който да го управлява и да приема незабавни законодателни ограничения. През първия си тримесечен мандат те смятаха, че е задоволително единствено да укоряват предходното ръководство, само че не и да вършат нещо. Сега внезапно се oказа, че рецесиите ни връхлитат с такава скорост, че не може да се вършат, че не ги виждат. Опитват се да взимат някакви ограничения, само че са закъснели с 6 месеца, тичат след събитията и работят безредно “, разяснява Герджиков.

„ Увеличението на цените се трансформира във все по-сериозен проблем, направете нещо за бизнеса и хората “, прикани претендентът за президент. „ Навсякъде при диалозите ни с бизнеса хората ни споделят, че са нужни обезщетения за увеличените в пъти цени на електрическата енергия и газа, и то незабавно, а не в неразбираемото бъдеще, тъй като другояче доста предприятия ще банкрутират, а тези, които оцелеят, ще го създадат с цената на нарастване на цените на продуктите. Необходима е поддръжка и за обществено слабите семейства – освен тъй като след 1 януари и техните сметки за ток ще се усилят доста, а и тъй като цените на доста други артикули към този момент се покачиха и сме изправени пред застрашителна инфлация “.

Анастас Герджиков и Невяна Митева през днешния ден се срещат с жители в Бургас, Ямбол и Сливен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР