За първи път китайската компания Би Уай Ди“ изпревари Тесла“

...
За първи път китайската компания Би Уай Ди“ изпревари Тесла“
Коментари Харесай

Китайска компания изпревари Tesla по брой продадени електромобили

За първи път китайската компания „ Би Уай Ди “ изпревари „ Тесла “ в световните продажби на електрически коли.

Китайският производител е продал повече от половин милион броя през последното тримесечие на 2023 г спрямо 480 хиляди коли на „ Тесла “ за същия интервал.

Нетната облага на китайската компания за първите три тримесечия на 2023 година възлиза на 21 милиарда юана при продадени над 2 милиона автомобила и съставни елементи за тях като акумулатори и електроника, съобщи Българска телеграфна агенция.

За цялата 2023 година Би Уай Ди е продала в световен проект над 3 милиона коли, или 62 на 100 повече от 2022 година Над половината, или 1,57 милиона от тях са чисто електрически.

За същия интервал " Тесла " е продала 1,81 милиона електрическия автомобил, или с 38 на 100 повече от 2022 година

През последното тримесечие обаче продажбите на Би Уай Ди са повече от тези на " Тесла ", най-много в Китай.

Китайската компания ще дава на дилърите по 666 юана (93 долара) на продадена кола, в случай че те са изпълнили задачите си за 2023 година Сумата не е определена инцидентно. 666 се смята за щастливо число в Китай, защото звучи като думата за " удивително ".

Би Уай Ди бързо разраства мрежата си за продажби в Китай и все още разполага с към 3400 физически представителства, които от октомври продават известните серии " Дайнасти " (Dynasty) и " Оушън " (Ocean).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР