За първи път като омбудсман Мая Манолова започва процедура по

...
За първи път като омбудсман Мая Манолова започва процедура по
Коментари Харесай

Манолова иска глоба за кмета на Община Хитрино

За първи път като омбудсман Мая Манолова стартира процедура по налагане на наказване пред областен съд. Т я е против кмета на Община Хитрино Нуридин Исмаил поради неналичието на бистрота за взетите решения от публичния съвет и за изхарчените досега пари.
Хората недоволстват от разпределението на средствата за ремонтните действия след гърмежа в Хитрино. По думите им, са били възобновени къщи на хора, работещи в община Хитрино, без да има съображение по тази причина. При идването си в Хитрино, Мая Манолова сподели:
" Една директория с тъжби и по тази причина съм тук, с цел да ревизира на място какво е свършено от поетите задължения до този миг във връзка на всички тези тъжби, ние сме изпратили искане за осъществяване на инспекция и за даване на информация, което той не е направил, което ме кара и за първи път като омбудсман да стартира процедура по налагане на наказване пред районният съд. Такава процедура досега никой омбудсман не е налагал. В случая има отвод да се даде информация и документи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР