За първи път жена ще оглави Агенцията за цифрово разузнаване

...
За първи път жена ще оглави Агенцията за цифрово разузнаване
Коментари Харесай

Майка на три деца става шеф на британската специална служба

За първи път жена ще оглави Агенцията за цифрово разузнаване и сигурност във Англия в нейната 104-годишна история. Ан Кийст-Бътлър е омъжена, с три деца, израснала е в Кембридж и е приключила математика в университета в Оксфорд.

В момента тя е заместник-директор на МИ-5 (британското вътрешно разузнаване). Ан Кийст-Бътлър ще размени Джеръми Флеминг, който 6 години бе отпред на Агенцията за цифровото разузнаване и сигурност, само че през януари разгласи, че се отдръпва.

Министърът на външните работи Джеймс Клевърли разяснява, че Ан Кийст-Бътлър е идеалният претендент за поста.

Тя от своя страна съобщи, че е поласкана да стане 17-ти шеф в нейната история.

„ Мисията на разследващата работа да резервира Обединеното кралство в сигурност е толкоз вдъхновяваща през днешния ден, колкото и когато е учредена преди повече от 100 години “, посочи Кийст-Бътлър.

И добави, че единствено през последната година Агенцията за цифрово разузнаване и сигурност е съдействала с жизненоважна разследваща информация при отговора на Запада на противозаконното навлизане на Русия в Украйна, помогнала е за попречване на терористични заприказва и работи неуморно против хакерските атаки, които костват прекомерно скъпо на Обединеното кралство.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР