За първи път дигиталните изображения на кафявата мечка и силиврякът

...
За първи път дигиталните изображения на кафявата мечка и силиврякът
Коментари Харесай

Дигитална кафява мечка в СУ „Димитър Матевски

За първи път цифровите изображения на кафявата мечка и силиврякът проговориха пред третокласници от СУ „ Димитър Матевски “. Защитените типове описаха на децата за живота си в природата. От първо лице кафявата мечка показа: „ Известен съм като страж на планината, тъй като съм мощен. Често може да ме срещнете в Родопите, във високите елементи към хижа „ Марциганица “ и към връх Червената стена в резервата, който е ситуиран на повърхност от над 3000 хектара в долината на река Чепеларска и планинския хълм Добростан, наоколо до Бачковския манастир. Всички се опасяват от мен, само че мисля, че не съм заплашителен. Моят тип е заплашен от изгубване и по тази причина е включен в Червената книга на България “. Учениците от 3 „ а “ клас с екстаз се срещнаха и с цифровото изображение на предпазения тип силивряк, който описа: „ Известно съм измежду хората като „ безсмъртниче “ или Орфеево цвете. Старо родопското поверие споделя, че раста по места, на които са капали сълзите на тракийския артист Орфей по неговата обичана Евридика. Обявен съм за предпазен тип растение “. Главният специалист от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив Милослава Михайлова добави, че сега силиврякът цъфти и може да се срещне по варовикови скали в Стара планина, на скалисти места в Родопите, в региона на река Арда, както и в планините на Североизточна Гърция.

Впечатлени от актуалния способ за образование, третокласниците пожелаха да видят и цифровите облици на Васил Левски и героите от Априлското въстание. Когато се появи облика сирачето от Батак, децата реагираха прочувствено, а 10-годишният Йоан Ташев показа, че той и неговото семейство са от Брацигово и е извънредно разчувствуван да види героите на Априлската епопея, за които е чувал доста разкази от своите родители. Йоан подари особено обръщение към членовете на Съюз на българските журналисти на журналиста и член на УС на Съюза Екатерина Кючукова и пожела да бъде предадена благодарността му за самодейностите, свързани с цифровите уроци по родолюбие и природознание.

В края на урока Боримир и Мариян показаха предпочитание да стартират да основават цифров филм за Освобождението на България, а останалата част от класа на Гергана Мургова даде обещание, че ще помогне на съучениците си да създадат всички емблематични подиуми от героичните събития от 1877 – 1878 година Децата споделиха концепцията си пред шефа на учебното заведение Мариана Златанска, която изрази благодарността си към уредниците на самодейността за цифрово образование. Авторът на филмите Георги Андреев изясни на третокласниците, че те също ще могат да творят свои изобретателни планове благодарение на платформата „ Холис “ след образование.

Урокът за предпазени типове растения и животни се реализира със съдействието на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Милослава Михайлова подари на децата магнити с изображение на най-красивата българска орхидея Венерината пантофка, която е предпазен тип растение и може да се срещне единствено в резерват „ Червената стена “. Тя срещна децата и с търговията на предпазени типове животни и какво би трябвало да знаят при закупуване на екземпляри от тип по Cites  в страната.

„ Искам да изразя благодарността си за прелестната опция децата да се допрян до бъдещето. Да видят оживелите облици от нашата история и описа за природата посредством цифровите благоприятни условия на платформата “, уточни ръководителят на клуба по ползи „ Изследовател “ в учебното заведение Богдана Андонова. В края на урока децата изпяха на гостите обичаната си ария „ От епохи за епохи “ от репертоара на Лили Иванова. Учениците на Гергана Мургова и Богдана Андонова се включват постоянно в екологични акции и посещават градове от страната, свързани с историческото минало на родината ни.

Инициативата на пловдивските публицисти по цифрово образование по природознание продължава и в други учебни заведения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР