За още един сериозен удар по джоба предупреди омбудсманът Диана

...
За още един сериозен удар по джоба предупреди омбудсманът Диана
Коментари Харесай

Удар по джоба. Ще поскъпне ли водата с 60%?

За още един сериозен удар по джоба предизвести омбудсманът Диана Ковачена. Новината за идното фрапантно нарастване на цената на природния газ с 60% буди съществено безпокойствие, сподели тя.

" Хората заплащат вода, ток, храна... Въпросът е по какъв начин те ще устоят. Подкрепата на страната е извънредно значима. Цената на водата фрапантно се усилва. В Бургас се желае 60% нарастване, за Велико Търново - 45%. Качеството на водата не е положително, тук няма спор ", акцентира омбудсманът пред Bulgaria ON AIR.

Диана Ковачева разяснява и шока с цената на газа и неналичието на задоволително количество синьо гориво.

" Въпросите са каква ще е цената и дали ще има на какво да бъде поставена цена - ще има ли природен газ за битовите консуматори и за топлофикациите. Още преди две седмици насочих запитване има ли обезпечени задоволителни количества газ, с цел да изкараме обикновено зимата, само че не получих отговор. Около 70% от работата на топлофикациите е обвързвана с природен газ. Много е значимо да има бистрота и задоволителна информация към хората, с цел да са готови, да има и поддръжка от страната към битовите консуматори и топлофикациите ", сподели тя. Ковачева напомни, че заплатите на хората не се усилват с темпа, с който пораства инфлацията, или не се усилват въобще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР