За осемте години управленският екип на Иван Тотев претърпя съществени

...
За осемте години управленският екип на Иван Тотев претърпя съществени
Коментари Харесай

Отстрели в екипа на кмета: Петрова - в съда, Ралев - в...

За осемте години управническият екип на Иван Тотев претърпя основни трансформации след кавги по горните етажи на локалната власт.

Кметицата на регион „ Централен " Райна Петрова беше задържана при акция на ДАНС и Окръжната прокуратура по обвиняване за закононарушение по работа. Беше арестувана за 24 часа и освободена против парична гаранция от 5000 лв.. През 2014 година Окръжният съд я в профил от длъжността, откакто в прокуратурата бяха подадени сигнали, че е възлагала непозволено публични пръчки на компания „ Надежда 2000 " на Надежда Минчева за доставка на храни в детски заведения. За услугата е получила ваучер на стойност 9780 лв. за пътешестване до Тайланд.

Предсрочно, след скандал, бяха прекъснати и пълномощията на мощно доближената до Иван Тотев кметица на „ Южен " доцент Павлинка Кацарова, която му е преподавала в Техническия университет. Кметицата беше извадена от политиката, откакто със служебната кола блъсна на спирката две девойки.

Тотев самичък се раздели с кметицата на „ Западен " Десислава Желязкова. Запознати разясниха, че му е станала неуместна.

Тази година пловдивският кмет понесе два тежки удара по кадровата си политика в локалната организация на ГЕРБ, чийто водач е. Кметът на „ Северен " инж. Ральо Ралев беше задържан по сигнал на предприемач, подаден персонално до премиера Бойко Борисов, и сега е в ареста по обвиняване за рушвет в размер на 60 000 лв..

Скоро по-късно се наложи министър-председателят да изиска от Тотев неотложно премахване на дясната му ръка - зам.-кмета по общинска благосъстоятелност инж. Димитър Кацарски. Сигналът за забавени преписки още веднъж беше подаден до Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР