За опасно насекомо предупреждават от Нова телевизия. Сигнал за пострадали

...
За опасно насекомо предупреждават от Нова телевизия. Сигнал за пострадали
Коментари Харесай

Нашествие на отровни гъсеници в България! Пазете децата и домашните любимци от тях:

За рисково насекомо предизвестяват от Нова телевизия. Сигнал за потърпевши от контакта си с рисковата гъсеница към този момент валят в обществените мрежи и медицинските институти.

Става дума за насекомо, известно като борова процесионка, контактът с което провокира тежки алергични реакции, задушаване и даже гибел.

Опасна е освен за домашните любимци, само че и за децата, сигнализират експерти. За последните няколко седмици има сигнали в обществените мрежи на стопани, които са изгубили кучетата си след съдбовна среща с рисковата гъсеница, предава NOVA.

 борова процесионка

Малко дете също е потърпевшо от непредвидена среща с насекомото в Кюстендил. Майка му Нели Цветкова изясни, че детето ѝ настъпило гъсеницата. Били посъветвани да измият обувката му, само че това не помогнало и по краката му се появил обрив. Родителите завели детето си в токсикологията в „ Пирогов ”. Лекарите им обяснили, че то е с алергична реакция.

 отровна гъсеница

Телата на боровата процесионка отделят два алергена, изясни алергологът доктор Тихомир Мустаков. По думите му при среща с рисковото насекомо половината хора образуват алергична, а другата половина – токсична реакция. Специалистът сигнализира, че в случай че домакински любим оближе насекомото, може да се стигне до некроза на езика му, до зной и гибел.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР