Депутатите обсъдиха и гласуваха ветото на президента върху Закон.Парламентът уважи

...
Депутатите обсъдиха и гласуваха ветото на президента върху Закон.Парламентът уважи
Коментари Харесай

Депутатите уважиха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Депутатите разискаха и гласоподаваха ветото на президента върху Закон.

Парламентът почете ветото на президента Румен Радев върху Закона за поощряване на вложенията с 99 гласа „ за “, 108 " срещу " и нито един глас " въздържал се " след прегласуване. При първото гласоподаване депутатите почетоха ветото с 98 гласа " за ", 108 " срещу " и нула " въздържал се ". За да бъде преодоляно ветото на президента, " за " законопроекта трябваше да гласоподават 121 народни представители.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи гласоподаваха " за " измененията, а останалите парламентарни групи бяха " срещу ".

Законът бе признат на второ четене на 19 април. Той планува една втора по-кратки периоди за административно обслужване за капиталови планове с национално или районно значение, написа novini.bg.

В деня на гласуването на закона протестиращи срещу промените се събраха пред Народното събрание. Недоволството им е обвързвано с това, че през закона се вършат ремонти в други три закона, един от които е този за запазване на околната среда. 

Държавният глава Румен Радев върна за ново разискване наредбите, които редуцират времето на способените органи да се произнесат по въздействията на даден план върху околната среда и вкарват принцип на безмълвно единодушие за неговото осъществяване. Оспорени бяха и ограничението на опциите за правосъден надзор, както и удължаването на валидността на избрани решения, чийто период изтича или към този момент е изминал. Президентът оспори и основаването на предпоставки за придобиване на имущество, благосъстоятелност на обществени предприятия, което съгласно претекстовете му води до риск от ощетяване на публичния интерес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР