Съд в Австрия отложи за следващата седмица решението дали най-прочутият

...
Съд в Австрия отложи за следващата седмица решението дали най-прочутият
Коментари Харесай

Отложиха със седмица преместването на Йозеф Фрицъл от психиатрично отделение в обикновен затвор

Съд в Австрия отсрочи за идната седмица решението дали най-прочутият все още нарушител в страната, 89-годишният изнасилвач Йозеф Фрицъл, може да бъде изместен от психиатричното поделение на пандиза в елементарен затвор, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Преместването би могло вероятно да проправи пътя за условното му освобождение от пандиза и юристът му Астрид Вагнер съобщи, че ще подаде молба за такова освобождение, в случай че той бъде изместен.

Фрицъл, който към този момент е трансформирал името си, е изнасилвал щерка си, която е държал в плен в продължение на 24 години. От тази връзка са се родили седем деца. Насилието е било осъществено в подземие в дома му в град Амщетен.

Заключенията на психиатричната експертиза, поискана от съда, демонстрират, че " господин Фрицъл към този момент не съставлява заплаха, която да изисква той да бъде арестуван, и единственото умозаключение, което може да се направи, е, че господин Фрицъл ще бъде освободен от психиатрията ", сподели Вагнер.

Случаят притегли вниманието на целия свят, когато стана обществено притежание през 2008 година.

Фрицъл се намира в затвор за хора с психологични проблеми, откакто през 2009 година беше наказан за блудничество, обезчестяване, подчиняване, насила и за ликвидиране по несъобразителност на новородения си наследник в подземието под дома си.

На чуване в съда в град Кремс, покрай Виена, през януари правосъдният състав позволи прехвърлянето на Фрицъл, само че през март по-висша правосъдна инстанция анулира решението, като постанови, че " обстоятелствата, нужни за такова условно освобождение, към момента не са изцяло открити ".

През март 2009 година, Фрицъл беше наказан на пожизнен затвор в психиатрично поделение, като повторната оценка на положението му трябваше да бъде осъществена 15 години по-късно.

Адвокатката му Астрид Вагнер нееднократно е заявявала, че Фрицъл показва надълбоко страдание за действията си. Днес тя посочи, че той се усеща " омекотен " от показаните в съда доказателства. " Вярвам, че в обозримо бъдеще той ще бъде освободен напълно от ареста ", сподели Вагнер и добави, че в случай че той бъде трансфериран, тя " сигурно " ще подаде молба за освобождението му от пандиза " в границите на една година ".

Фрицъл, именуван " Чудовището от Амщетен ", се трансформира в нарицателно за злото в Австрия и по света.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР