За опасен ход на коронавирусната пандемия в Турция пише в

...
За опасен ход на коронавирусната пандемия в Турция пише в
Коментари Харесай

Смъртоносно! Септември ще бие май по брой на заразени и жертви на COVID-19 в Турция

За " рисков ход " на коронавирусната пандемия в Турция написа в заглавие през днешния ден турският в. " Йени месаж ". Изданието сигнализира, че през септември междинният брой на случаите на инфектираните и на умрелите от COVID-19 в страната надвишава този през май, втория най-тежък за Турция месец до момента от началото на пандемията.

Най-голям брой инфекции в страната е имало през април, само че септември го следва като най-опасен месец, написа още вестникът.

През април страната е записала общо 106 673 случаи на инфектирани с ковид, а 2960 жители на Турция са изгубили живота си като разследване от COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

През май общият брой на случаите е 43 738, а на жертвите на заболяването - 1366. Септември обаче наподобява ще задмине май, като се има поради, че единствено в интервала до 14 този месец са регистрирани над 22 хиляди инфектирани и 749 умряли.

Средно дневно през май инфектираните са 1411 по отношение на 1571 през първите 14 дни на септември, а жертвите на Ковид-19 са били приблизително по 44 души на ден през май по отношение на 53 доникъде на сегашния месец, демонстрира статистиката.

" Идва цунами ", предизвестява в заглавие и в. " Коркусуз ", цитирайки някогашния ръководител на Анкарската лекарска камара проф. Ведат Булут. Според мрачната прогноза на лекаря доближава " огромна вълна, която заплашва да отнеме живота на доста хора ".

По думите му такава заплаха основава завръщането на жителите от отмора назад в градовете и идното отваряне на учебните заведения за присъствено образование.

Булут обърна внимание и на оставките на медицински личен състав на фона на пандемията. По думите му към 900 лекари са напуснали лечебните заведения, а в някои медицински заведения не са останали експерти по белодробни заболявания. Експертът прикани за радикални ограничения.

" Карар " подчертава върху ограниченията против разпространяването на Ковид-19, които локалните управляващи връщат в някои окръзи на страната в отговор на повишаването на инфекциите.

" Процентът на позитивните (сред изследваните за коронавирус) надвиши 15 на 100. От през днешния ден можем да кажем за Истанбул, че епидемията е почнала изначало ", разяснява проф. Туфан Тюкек, декан на Истанбулския медицински факултет.

Опозиционният в. " Евренсел " упреква управляващите, че не се оправят добре със обстановката с пандемията. Лекари и медицински служащи показват с черни панделки, с цел да насочат вниманието към възходящите случаи на инфектирани и умряли хора. Обръщайки се към властта, те декларират, че ръководството на пандемията буди паники, написа " Евренсел ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР