За онези, които не са наясно със ставащото, е редно

...
За онези, които не са наясно със ставащото, е редно
Коментари Харесай

Директорът на “Гранична полиция” Росица Димитрова отново напусна

За тези, които не са наясно със ставащото, е редно да отбележим, че това е второ освобождение на Димитрова в границите на миналия месец.

 

След като отпред на Министерство на вътрешните работи застана новия вътрешен министър Калин Стоянов, в средата на юни Димитрова бе освободена без претекстове, а за поста ѝ бе препоръчан някогашният началник на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

 

В една петъчна заран той бе показан на персоналния състав в ГДГП персонално от министъра, само че часове по-късно бе освободен, откакто против назначението му избухна публично неодобрение.

 

Причината за него бе присъединяване на Златанов в потушаването на митингите през 2020 година, когато видеозаписи демонстрираха полицейско принуждение над протестиращи.

Така Димитрова трябваше да поеме поста още веднъж.

 

Днес тя обаче е подала оставката си. „ Тя ще продължи да е част от системата на Министерство на вътрешните работи като държавен чиновник. Министър Стоянов ѝ благодари за работата досега и ще разчита на нея и в бъдеще “, се споделя в известието от Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР