за обслужване на граждани и фирми, при това на най-използваните

...
за обслужване на граждани и фирми, при това на най-използваните
Коментари Харесай

Тегленето на пари от банкомат е все по-скъпо

за обслужване на жители и компании, освен това на най-използваните услуги.

От началото на септември Банка ДСК вкара нова цена при изтегляне от банкомат. Ако парите се теглят от AТМ-устройство на ДСК, таксата към този момент е 0,15% от сумата, само че не по-малко от 0,30 лева При изтегляне от банкомат на друга банка услугата коства 0,20% от изтеглената сума, само че не по-малко от 1,50 лева Досега таксите бяха закрепени - 0,30 лева за изтегляне от банкомати на банката и 1,50 лева за други банкомати, написа вестник " Сега ".

" Посочените промени на процедура ще се отразят на цената на прилаганата такса при изтегляне на суми от АТМ, както следва: над 200 лева от АТМ на Банка ДСК и над 750 лева от АТМ на други банки в България и чужбина ", прецизират от банката.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
100 млн. лева повече от такси са събрали от клиентите си търг...

ДСК бе една от първите банки, които по време на изключителното състояние предходната пролет поради Covid-пандемията усилиха лимита за еднократно изтегляне на пари до 1000 лева Идеята бе да се спести на хората по-често разкарване до банкоматите. Година и половина по-късно финансовата институция е отчела, че от този жест не печели задоволително, по тази причина и завишава таксата за по-големите суми.

Най-вероятно скоро и други финансови институции ще последват този образец. Само преди 3-4 години тегленето на пари от банкомат бе безвъзмездна услуга, даже и в случай че устройството не е на банката издател на дебитната карта.

Плащанията с дебитна карта на ПОС терминал остават без такси, като наклонността е делът на този метод на разплащане да се усилва за сметка на тегленето на суми в брой от банкомат. Българинът обаче към момента избира да изтегли заплатата си или други приходи по картата си и по този начин да разполага с наличните финансови средства.

Някои банки вкарват и напълно нови такси. Пощенска банка да вземем за пример е оповестила, че 5 октомври към този момент ще таксува и известия по Viber за касови интервенции. Цената на тази услуга ще е 0.12 лева за известие. Досега с сходна такса се таксуваха единствено SMS-ите.

Освен това Пощенска вкарва такса и за разкриване на сметка към съвместен фонд, плюс месечно обслужване от 2.50 лева Пощенска е една от банките, които преустановиха откриването и поддържането на депозити, като за опция на спестяванията на клиентите си оферират точно взаимни фондове.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР