За обитателя на президентството Румен Радев Конституцията на България, в

...
За обитателя на президентството Румен Радев Конституцията на България, в
Коментари Харесай

Румен Радев гази Конституцията с фатмашки ботуш - ето как след Кирил Петков е назначил незаконно и Янаки Стоилов и Соня Момчилова

За жителя на президентството Румен Радев Конституцията на България, в която се е клел не един път, не коства и пукната пара съвсем като клетвата му, защото за него нарушаването й не е изключение, а се трансформира в система.

До този миг е явно, че с назначението на трима души Радев необмислено е погазил главният закон на страната. Това са Кирил Петков, който постави за длъжностен министър на стопанската система макар двойното му поданство, с което съгласно закона не може да заема този пост.

Вторият е сегашната членка на Съвет за електронни медии и някогашна шефка на пресцентъра на служебното държавно управление Соня Момчилова, въпреки в това време тя да е притежател на компания, което също е неприемливо от закона. Това също по този начин е императивно неразрешено и за членовете на Съвет за електронни медии, само че Радев я назначи там все пак.
свързани новини126905преди 12 часа84006преди 4 часа
Третото и към този момент последно нарушаване на Конституцията Радев извърши с назначението на служебния си министър на правораздаването Янаки Стоилов за парламентарен арбитър, въпреки той към момента да е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Членуването, в която и да било партия или други организации и техните управителни органи също е строго неразрешено за конституционните съдии.

И Петков, и Момчилова, и Стоилов е трябвало да отстранен законовите си несъответствия преди Радев да подпише указа за назначението им .

В противоположен случай и указът му е противоконституционен , както отсъди и самият Конституционен съд за назначението на Кирил Петков в първото служебно държавно управление на Радев за тази година.
свързани новини32050преди 46 минути
Това е ясно записано в Закона за държавния щемпел и националното знаме на Република България, където в Чл. 10 (1) изрично е посочено: " Полагането на държавни щемпел има удостоверително значение. Указите, които не се приподписват от министър-председателя или от съответния министър, влизат в действие от момента на постановяването им от президента на републиката, а всички останали - след тяхното приподписване ".

Указите за назначенията на Кирил Петков, Соня Момчилова и Янаки Стоилов не се приподписват и са влезнали в действие в мига, в който Румен Радев е поставил парафа си. Тоест, когато и тримата не се отговаряли, а някои от тях не дават отговор и към момента на условията на закона, с цел да заемат тези постове.

В случай със Съвет за електронни медии да вземем за пример при разнообразни проблеми и президентът, и самият медиен контролен орган са били безапелационни, че издаденият от президента декрет влиза в действие незабавно. И не може да става дума за никакви врътки от сорта на внушенията, които се вършат сега от Съвет за електронни медии и Соня Момчилова, че той започвал да важи от " встъпването и в служба ". Няма такова неко в закона.

За никакъв миг на " встъпване в служба " не може да приказва и Янаки Стоилов, тъй като той е станал парламентарен арбитър в мига, в който Радев е подписал указа, с който го назначава, и до момента в който Стоилов е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Тоест, в случай че Петков, Момчилова и Стоилов са се създали на разсеяни и са виновни за нарушаването на закона, без значение какво им се е коствало и какво им се е желало, Румен Радев и в трите случая е прегазил с фатмашки ботуш Конституцията на България, за което в самия главен закон ясно е посочено, че предстои на импийчмънт.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР