За няколко месеца в годината Червената река в Перу, която

...
За няколко месеца в годината Червената река в Перу, която
Коментари Харесай

TikTok не вярва: река в Перу става кървавочервена всяка зима ВИДЕО

За няколко месеца в годината Червената река в Перу, която тече през планината Вилканота в провинция Канчис, както подсказва името, придобива червен нюанс. Този естествен феномен изненада потребителите на TikTok.

Видеоклиповете на Червената река набират стотици хиляди гледания, само че феновете не имат вяра, че тези фрагменти са същински. Някой съпоставя перуанската река с поток от кръв, някой е по-близо до сравнението с виното.
 Червена река в Перу Причината реката да придобие червен цвят са находищата на пясъчник в региона, които съдържат стоманен оксид.
По време на дъжд водата, наситена с планински минерали, се влива в канала, оцветявайки водата в алено или розово. Дъждовният сезон в Перу - от ноември до април - е най-хубавото време от годината, с цел да оцените необичайния естествен феномен на брега.
 Червена река в Перу Червената река в Перу
Само първите пет километра от реката са боядисани в ослепителен цвят. Впоследствие аленият поток се свързва с други дребни реки и цветът се измива. По време на суша реката може да стане мътно кафява.
 Червена река в Перу: карта Червената река в Перу: карта
Множество дребни притоци се вливат в река Вилкамайо, която пресича Свещената котловина на Куско и минава през известната крепост на Мачу Пикчу. Освен това тази река, известна като Урубамба, минава през каньона Pongo de Mainic, по-късно през джунглата и най-после се влива в Амазонка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР