За някои хора заспиването вечер е плод на сериозни усилия

...
За някои хора заспиването вечер е плод на сериозни усилия
Коментари Харесай

Да заспиш за 60 секунди – лесен трик срещу безсъние


За някои хора заспиването вечер е плод на съществени старания и продължителна битка с паниките, насъбрания стрес и умората . В някои случаи тази битка трае с часове. И успеха над безсънието постоянно се изплъзва, за сметка на продължителното бодърстване.

А цятата тази война за по-спокоен и дълъг сън може да бъде извоювана като блицкриг. Светкавична победа над безсънието в границите на 60 секунди и умерено заспиване по-късно – става известно, че има техника, която оказва помощ за това.

Методът носи характерното означение „ 4-7-8 “. Състои се от композиция от дихателни техники , които се редуват в определенa

последователностa. Лесни са за запомняне и следване и съгласно създалия метода теоретичен екип оказват помощ за снемане на напрежението и доста улеснение на заспиването .

Цифрите, подбрани в наименованието на метода, не са инцидентни. Техниката се състои в дълготрайно вдишване на въздух през носа за 4 секунди, задържане на дъха за 7 секунди и последователното му издишане в продължение на 8 секунди. Чрез тази техника за една минута се правят общо 3 цялостни дихателни придвижвания. На база на научния си опит, от екипа, създал техниката, смятат, че той оказва помощ за сполучливо заспиване в границите на тези 3 дихателни придвижвания, т.е. за към 60 секунди.

Методът е тестван върху доброволци, страдащи от бодърствуване и мъчно заспиване вечер и е потвърдил своята успеваемост при по-голямата част от тях. Важно е да се означи, че по-висока успеваемост методът демонстрира при хора със единствено краткотрайни, а не с хронични проблеми със съня.

Свързани публикации.. Механизмът на събуждането и заспиването – разгадан 0 Трудност при заспиване може да е знак за хипертония 0 Защо безсънието не всеки път прогресира до меланхолия? 0

Учените са открили, че удобното въздействие на посочената дихателна техника върху заспиването се дължи на два съществени фактора:
Техниката „ 4-7-8 “ забавя сърдечния темп до стойности, предразполагащи към сън; По-рядкото и надълбоко дишане успокоява съзнанието и оказва помощ за снемане отрицателните последици от стреса;

Нагледен образец за използването на техниката за улеснение на заспиването може да откриете във видеото по-долу.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР