За някои е оптимистично да има кабинет в този парламент,

...
За някои е оптимистично да има кабинет в този парламент,
Коментари Харесай

Политологът доц. Стойчев: Има шанс за редовен кабинет и той трябва да е тип Габровски

За някои е оптимистично да има кабинет в този парламент, за други не е. За мен има късмет да се сформира кабинет и по този метод да се постави завършек на дългото еднолично ръководство на президента.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ политологът доцент Стойчо Стойчев, който разяснява политическата обстановка в страната и опциите за образуване на постоянно държавно управление. 

" За мен е най-добре да се предложи кабинет сходен на кабинета  " Габровски " с мандата на ГЕРБ. Това значи министри, които са еднообразно отдалечени от политическите партии. Този кабинет ще бъде подсилен от Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и даже " Възраждане ".Никой няма да се сърди на " Възраждане ", в случай че поддържат подобен кабинет, който ще възстановява ситуацията. Според мен обществото е готово на подобен вид ", разгласи политологът.  

" Хубаво е да вървим на избори, тъй като в случай че не вървим, това значи, че някой е лишил отговорността от нас. В никакъв случай не укорявам президента, че е узурпирал властта. Той си прави добре работата и не е нарушил Конституцията. В момента има две поляризирани елементи на българското общество. В такава ситуация голяма роля играят дребните партии. Ако има нови предварителни избори, всичко ще зависи какъв брой от дребните партии ще влязат. Сега влезе една дребна партия - Има Такъв Народ. На другите избори може да влязат две дребни партии, които да търсят съглашение с някоя от огромните партии ", предвижда доцент Стойчев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР