За нов вид онлайн измама предупреждават експерти по киберсигурност.Създават се

...
За нов вид онлайн измама предупреждават експерти по киберсигурност.Създават се
Коментари Харесай

Измамници се представят за служители на ООН, преструват се на бъдещи съпрузи

За нов тип онлайн машинация предизвестяват специалисти по киберсигурност.

Създават се подправени профили със фотоси на мъже, които стартират виртуален любовен романс със самотни дами и ги изнудват за пари.

За по-голяма меродавност измамниците се показват за чиновници на Организация на обединените нации.



Жена даже продава жилището си в името на любовта.

Лицето и името на 62-годишната жена ще запазим в загадка, по нейно предпочитание. Тя към момента се опасява, че споделяйки истината ще има отрицателни последици за нея. Нейната любовната история стартира с покана за другарство във Facebook.

„ Започнахме да си пишем: " Здравей, здрасти, по какъв начин си? ". И по този начин с течение на времето взе да ми написа, че доста ме е харесал и стартира да играе като Ален Делон, любовни истории “, споделя тя пред btv.



„ От другата страна индивидът ловко се демонстрира като съвършения предстоящ любовник и брачен партньор. Сваля им звезди и печели доверието на тези възрастни дами. Едни и същи фотоси се употребяват за разнообразни профили, с които се таргетират разнообразни консуматори, освен във Facebook, само че и в уеб сайтове за запознанства. Това са местата, където те върлуват. Профилът на причинителите е доста непосредствен до по този начин нар. телефонни измамници “, изяснява Любомир Тулев - специалист по киберсигурност и някогашен чиновник на ГДБОП.

Виртуалният обичан бързо съкратява дистанцията, колелото се завърта, а любовната примка се стяга.

„ Той ми сподели да заложа къщата, пък той ще пристигна в България и ще ми купи 6-етажен апартамент, огромна къща. Писах молба до Организация на обединените нации, че доста се обичаме, че желаеме да се женим. И ми желаеха 15 600 евро други. Без да участва нито той, нито аз на сватбата, и самото Организация на обединените нации от двете страни ще подпишат брака и получавам непосредствено документи на негово име като госпожа Франклин. Принудих се да си продам жилището от 100 000, с цел да мога да изпращам остатъка “, споделя още излъганата жена.

„ Това са хора, които са по-затворени, по-интровертни и по-необщителни. Съответно те не споделят и с околните си за това, което се случва. Естествено, колкото по-малко образован е човек, в каквато и да била сфера, при него по-лесно може да мине операцията “, показва престъпният психолог Тодор Тодоров.

Това не е история за същинската обич, а за подправената действителност, не за сбъднатите фантазии, а за огромното отчаяние, за празните обещания и думите без стойност. За самотата и наивността, за това какъв брой коства любовта и какво си податлив да направиш за нея.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР