За незабавна реакция от страна на регионалния министър и АПИ

...
За незабавна реакция от страна на регионалния министър и АПИ
Коментари Харесай

Иван Ченчев иска спешна реакция за опасен път

За незабавна реакция от страна на районния министър и АПИ упорстват депутатите от Българска социалистическа партия във връзка със замразен ремонт на значим път в Ботевградско. Народният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев напомни за проблема по време на парламентарния надзор във вторник. 
Още преди месец депутатът от левицата алармира за пътя III-161 " Ребърково-Лютидол-Ботевград ", който е с значимо публично значение за жителите на община Ботевград и Софийска област. Ремонтът е почнал, само че преди близо година е спрян. " Оставени са шахти и отводнителни канали да стърчат рисково над асфалта, втори пласт не е положен. Има изкопни ями край пътя, няма никаква маркировка. Това е регион, в който постоянно падат гъсти мъгли. Статистиката за катастрофите  е извънредно тревожна ", очерта картината Иван Ченчев.
Той беседва и за следващ път с Пешо Младенов, кмет на село Литаково, за което рисковият път е сериозен проблем. Той удостовери, че терзанието на хората остава, а спомагателен проблем е колекторът на село Литаково, който бил изведен в аграрни земи и водата се оттичала в земите на хората.
Регионалният министър увери Иван Ченчев, че ремонтът ще бъде приключен във допустимо най-кратки периоди. По данни на АПИ това би трябвало да стане през пролетта, във второто тримесечие на 2023 година Министър Иван Шишков се ангажира да следи случая за пътя, който дефинира като значим за хората в региона на Ботевград.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР