За нея казват, че е толкова фина и изненадваща, колкото

...
За нея казват, че е толкова фина и изненадваща, колкото
Коментари Харесай

19 филма с Мишел Пфайфър, които си струват всяка минута гледане

За нея споделят, че е " толкоз фина и изненадваща, колкото и красива ". Мишел Пфайфър, една от обичаните ни и най-талантливи актриси на своето потомство, която неотдавна навърши 65 години и наподобява прелестна, блестяща и както постоянно - сдържана. 

Изключително взискателна и към себе си, през годините тя точно избира плановете, по които работи, като отхвърля оферти, които наподобяват примамливи, тъй като счита, че не са подобаващи. През 1990 година   отхвърля да изиграе основната роля в „ Хубава жена “, тъй като не харесва тона на сюжета, а малко по-късно не приема да взе участие в „ Първичен инстинкт “ - заради голите подиуми. Причината да отхвърли ролята на Джоди Фостър в " Мълчанието на агнета " обаче е прекомерно мрачния сюжет. „ Това, че злото побеждава най-после, че в края на кино лентата то владее света. Не бях удовлетворена от този край. Не желаех да вземам участие в сходно нещо “, споделя звездата пред The New Yorker преди няколко години. 

Когато влиза  в киноиндустрията, някой й сподели, че опцията да отхвърля функции, е единственото нещо, което в миналото ще й даде власт. Още след си ролята си на мадам Мари дьо Турвел в " Опасни връзки ", за която получава номинация за " Оскар " за най-добра поддържаща актриса и печели премия БАФТА, Мишел влиза в листата на най-високоплатените актриси в Холивуд. Хонорарът й е 2 млн. $ и тя отхвърля да се снима за по-малки суми, както и  с по-неизвестни артисти. 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

И макар че в Холивуд се приказва, че има шанс с режисьорите, през последните десетилетия Мишел Пфайфър сама дефинира хода на кариерата си. Ролите й в " Белязаният ", " Опасни връзки ", " Опасен разум " и редица други филми в разнообразни жанрове й носят самопризнание и редица оценки, измежду тях: награда „ Златен глобус “ (1990 г.) и още 7 номинации, премия БАФТА (1990 г.) и „ Сребърна мечка “ за най-хубава актриса (1993 г.) на Берлинале. Има три номинации за " Оскар " - за " Опасни връзки ", „ Невероятните братя Бейкър “ и „ Поле на любовта “, и една за премия " Еми " (2017).   

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

През годините нейни екранни сътрудници са Робърт Редфорд, Алек Болдуин, Джон Малкович, Кърт Ръсел, Мел Гибсън, Джак Никълсън, Даниър Дей Луис, Шон Конъри и Ал Пачино.  

Мишел Пфайфър помним и като дамата котка в „ Батман се завръща “ (1992) с Майкъл Кийтън с красивите сини очи и черният латексов костюм, основан по схема на Тим Бъртън, който стана емблематичен, и като нежната и ефирна, и като нежната и ефирна богиня Титания в акомодацията на Майкъл Хофман по пиесата на Шекспир " Сън в лятна нощ ".  

Да си напомним някои от най-добрите й функции - на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР