За нещатен сътрудник на Тошко Йорданов в Народното събрание е

...
За нещатен сътрудник на Тошко Йорданов в Народното събрание е
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Слави Трифонов набута охраната си в парламента 

За нещатен помощник на Тошко Йорданов в Народното събрание е назначен шефът на защитата на настойника му Слави Трифонов. Емил Трифонов и компанията му от години се грижат за сигурността на Дългия, а понастоящем той е и персонален консултант на зам.-председателя на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

С назначението той се снабдява за втори следващ път. Емил Трифонов бе помощник на Тошко и в 45-ия парламент. В интернет портала на Народното събрание е посочено, че функционалностите му са да съветва Йорданов по тематиките за сигурността, въпреки самият сценарист да няма директно отношение към тях. Нещатните сътрудници не се водят чиновници на Народното събрание, само че могат да получават заплащане по преценка на депутата, който ги е назначил. Сумите не са твърди, дефинират се персонално от народния представител и би трябвало да бъдат част от спомагателните две трети над заплатите, които депутатите вземат.

Сътрудниците обаче могат да се възползват от други благини, измежду които специфична карта за достъп до Народно събрание и пропуск за кола. От администрацията на Народното събрание разясняват, че пропускът на сътрудника влиза в приложимост и при среща със чиновници на КАТ, защото служителите на реда рядко сформират актове на депутатски съветници, с цел да не си основават непотребни проблеми.

Очевидно Тошко Йорданов, съвсем като шефа си грандоман, се тормози за своя живот, щом се нуждае от охранител, маскиран с длъжността консултант, с цел да се движи на територията на Народното събрание. От години Слави Трифонов е ескортиран от цяла войска гардове непрекъснато, като необут на наркокартел. Охраната на учиндолеца несмущаемо може да конкурира НСО. Той постоянно е заобиколен от кордон здравеняци със слушалки в ушите и неприятен взор, а автомобилът му се движи из страната и София дружно с черни джипове, цялостни с мускулести гардове. Дори по улиците на София водачите на бронираните машини не дават на друга кола да ги приближи. Джиповете му нееднократно са били засичани и заснемани да лъкатушат и да се пазят взаимно, тъкмо както вършат колите на НСО. Подобни маневри за елементарни жители са безусловно неразрешени и подсигуряват „ близки срещи “ с КАТ.

Емил Трифонов не е единственият депутатски консултант. Нещатните сътрудници в 47-ия парламент наброяват 39 души, само че болшинството от тях са назначени, с цел да спомагат в региона на правните въпроси и връзките с обществеността.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР