За най-бедния край мога да ви кажа, че се чувствам

...
За най-бедния край мога да ви кажа, че се чувствам
Коментари Харесай

Румен Радев: Сърбия трябва да влага повече в Западните покрайнини

За най-бедния край мога да ви кажа, че се усещам измежду положителни домакини. Това съобщи президентът , отговаряйки на въпрос на БГНЕС по какъв начин се усеща при визитата си в най-бедния завършек на Европа – Западните околности.
" Днес взехме решение тук да дойде делегация от българското министерство на стопанската система да се срещне с общината, общинския съвет и локалния бизнес и да уговорим условия и бъдещи вложения. Настоял съм да се направи всичко допустимо на административно равнище българският бизнес, който идва тук, да се усеща предпазен, да развива дълготрайна активност и да влага вложения ", съобщи още президентът Радев.
 Румен Радев се среща със сръбския си сътрудник Александър Вучич в Цариброд Румен Радев се среща със сръбския си сътрудник Александър Вучич в Цариброд
Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще беседва със сръбския си сътрудник Александър Вучич. Двамата ще се срещнат с предст...
" Ще се веселя, в случай че сръбската страна направи повече и влага повече в този район ", акцентира президентът.
На въпрос по кое време законодателно ще бъде решен въпроса с семействата на българските дами от Западните околности, тъй че те да приключват на „ ова “, а не както е в този момент на „ ов “, отношение взеха и двамата държавни глави. Нашите сънародници упорстват това да се случва автоматизирано по административен път без да им се постанова да вървят до общината. Те също по този начин се опасяват, че сръбските управляващи могат да им окажат напън след това.
Президентът съобщи, че въпросът с българските женски семейства е обсъждан със сръбските управляващи. Според него се касае за „ административно решение и за по-голяма упоритост, по-голяма интензивност и по-голямо единение в Националния съвет на българското малцинство “.
От своя страна президентът Александър Вучич съобщи, че казусът за него е решен още през 2018 година и всеки, който желаел можел да отиде до общината и да си смени семейството. Това, по думите му отнемало единствено 15 минути. Отделен бил въпросът какъв брой от нашите сънародници в Западните околности са подготвени да го създадат, добави Вучич.
Президентът Радев съобщи, че България постоянно е оказвала поредна помощ на Сърбия по нейния път към обединена Европа.
 Марков с апел към Радев да вкара визи за американски жители Марков с апел към Радев да вкара визи за американски жители
" Искам да се обърна най-официално към другаря Радев, по отношение на едно сритано в ъгъла наложително решение за страната. Това решение има...
„ Ние постоянно сме подкрепяли пълноценния разговор сред Белград и Прищина. Смятаме, че това е единственият път за решение на разногласието. Българската позиция по този въпрос е оповестена ясно. България е признала Прищина и тази позиция не предстои на разискване “, сподели българският президент.
Той даде обещание, че България ще продължи да прави всичко в границите на Европейски Съюз разговорът сред Сърбия и Косово да бъде подтикван.
Радев и Вучич също по този начин откриха монумент на Светите братя Кирил и Методий в двора на гимназията в Цариброд, която носи имената на двамата светители.
„ Светите братя направиха по този начин, че през днешния ден освен да споделяме общо духовно пространство, само че и да пишем на една и съща писменост. Това е знак, тъй като демонстрира освен нашата историческа непосредственост, само че чертае пътя за нашите по-големи взаимни упоритости “, съобщи Радев.
Той уточни, че двете страни не престават да задълбочават своето съдействие, изключително в региона на свързаността, тъй че от Белград до българската граница да се стига по-бързо. Работи се и за интерконектора сред Сърбия и България, с цел да се обезпечи газова диверсификация.
 Президентът Румен Радев организира видеоконферентен диалог с Шарл Мишел Президентът Румен Радев организира видеоконферентен диалог с Шарл Мишел
Президентът Румен Радев организира през днешния ден видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, оповестиха от прессекретар...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР