За нашествие от комари по парковете, градините и крайречните зони

...
За нашествие от комари по парковете, градините и крайречните зони
Коментари Харесай

Нашествие от комари в парковете и крайречните зони в Пловдив

За настъпление от комари по парковете, градините и крайречните зони се оплакват пловдивчани. Редица са към този момент сигналите от недоволни жители в дезинфекционната станция в града. Бурното развиване на популацията е благоприятствано от изобилните превалявания в последно време, изясняват експертите.

За да се оправят със обстановката, от дезинфекционната станция в града започнаха интензивно култивиране на публичните тревни площи и паркови пространства във всички шест на региона на Пловдив.

" Община Пловдив е обградена от оризища и други такива водни площи, които благоприятстват развиването на комарите. Напоследък, изключително тази седмица имаме много сигнали от жители. Казват, че в някои региони виждат огромно настъпление на комари и денем. Възрастната форма на комарите са нападателни и денем, и в късните часове на деня ", споделя Петя Дингилева, шеф на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция “ – Пловдив.



С приоритет се обработват зоните към детските градини.

" Имаме нараснала периодичност на ухапвания от комари на децата, само че в детските градини репеленти не могат да бъдат носени. Съветваме родителите да обработват детето при започване на деня, преди да пристигна на градина. Нашият двор в действителност е доста зелен и от време на време се постанова в допълнение да бъде култивиран против комари ", сподели Анета Божанова, шеф на ЦДГ „ Малкия принц “ – Пловдив.

Освен доста дъждове всяка мокра повърхнина също е идеална среда за размножаването на комарите, което в допълнение затруднява експертите.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР