За нас в момента е немислимо да разширим Шенген, но

...
За нас в момента е немислимо да разширим Шенген, но
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: За нас в момента е немислимо да разширим Шенген, но това няма общо с България и Румъния

За нас сега е немислимо да разтеглим Шенген, само че това няма общо с България и Румъния. Това разгласи канцлерът на Австрия Карл Нехамер, който организира среща с българския министър председател акад. Николай Денков. 

" 11 страни-членове в Европейски Съюз упражняват надзор на вътрешните граници. Проблемът е в сигурността. Шенгенската система сега не отгооваря на същинския си смисъл да няма вътрешни граници. Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато това не се случи, няма по какъв начин да разтеглим това пространство ", добави той.

" България е доста мощен сътрудник на Австрия в битката против търговията с хора. Ние се нуждаем от мощни сътрудници за добра отбрана на външната граница. Това е ключът към сигурността на Европейски Съюз. Нуждаем се и от дейно съдействие с трети страни за връщане на жителите, тъй като миграционният напън би трябвало да бъде понижен. Европейската комисия също би трябвало да постави старания. Австрия упражни доста мощен напън, с цел да може миграцията да бъде на дневен ред на европейските препоръки. Заедно с Комисията и фон дер Лайен благодарихме за съдействието. Трябва да се дадат повече финансови помощи на България за вписване на другите производства за леговище. Има съглашение с Турция и Тунис. Второто към момента не действа доста добре. Трябва да има повече пари ", безапелационен бе Нехамер. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР