За нас няма алтернатива освен един ден този регион да

...
За нас няма алтернатива освен един ден този регион да
Коментари Харесай

Османи: Ще продължим с усилията за превъзмогване на различията с България

За нас няма опция с изключение на един ден този район да стане част от Европейския съюз, акцентира министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, отговаряйки на журналистически въпрос на взаимна конференция с ръководителя на турската дипломация Мевлют Чавушоглу, заяви за Българска телеграфна агенция организация МИА. Османи акцентира, че страната ще продължи с напъните за превъзмогване на разликите с България, само че и за осъществяване на критериите за участие в Европейски Съюз.

" Република Северна Македония е почнала европейския си път преди към 20 години, само че за жал макар 17-те години деен развой към момента не е почнала договарянията заради разнообразни провокации, които непосредствено не са свързани с Европейски Съюз и осъществяването на критериите. Един от разногласията, който сега спъва този развой, е разногласието с Република България ", разясни Османи.

Разбира се, счита той, това отсрочване на процеса основава измежду жителите на страната неодобрение и отчаяние.

" Нашето разбиране е, че това трябваше да бъде учреден на достижения развой, т.е. развой, в който доколкото изпълнявате критериите, се движите напред в процеса. Но за нас няма опция, тъй като ние географски сме вътре в Европейски Съюз, район, обграден със страни членки на Европейски Съюз.

Нашата стопанска система е 90 % обвързвана с Европейски Съюз и затова няма опция на това един ден този район да стане част от Европейски Съюз и ще продължим с тези старания, несъмнено, превъзмогвайки разликите и продължавайки да изпълняваме критериите, акцентира Османи.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР