За нас като коалиционен партньор най-важният въпрос е приемането на

...
За нас като коалиционен партньор най-важният въпрос е приемането на
Коментари Харесай

Нинова с призив към депутатите: Приемете бюджета, за спорове има време

За нас като съдружен сътрудник най-важният въпрос е приемането на актуализацията на бюджета. Днес с гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " беше отхвърлено предлагането на да се гласоподава държавният бюджет. Това е извънредно безконтролно решение, защото забавянето на държавния бюджет може да докара до това от 1-ви юли да не се усилят пенсиите, младите фамилии да не получат данъчни облекчения и земеделските производители да не получат поддръжка. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система.

,,Не вярвайте на изказванието, че могат да се гласоподават обществените ограничения, а да не се гласоподава огромният държавен бюджет. Да се гласоподават през днешния ден разноските за пенсии и да не се гласоподава държавният бюджет значи, че няма от кое място да дойдат доходи за тези пенсии. Блокирането на актуализацията на бюджета е извънредно безконтролно към хората и нездравословно за държавата``, акцентира още един път Нинова.

Тя прикани народните представители да успокоят страстите и да надделее разсъдъкът.

Нека да се одобри актуализацията на бюджета, с цел да осигурим хората в идващите месеци и стабилността на страната. След това има време за разногласия, само че грижата за хората и стабилността на страната стоят над партийния и политически интерес, добави вицепремиерът.

Днес в Министерски съвет дадохме добър образец по какъв начин се работи в интерес на хората. Днес гласувахме над 534 хиляди лв. да стигнат до 838 фамилии, чиито деца не откриха място в детската градина. Днес проявихме разсъдък по отношенеи на здравето на децата, като отпуснахме 15 млн. лв. за строителство на 58 нови спортни площадки в учебните заведения и ремонт на 50 остарели, сподели още икономическият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР