За нас е изключително важно критичната инфраструктура в София да

...
За нас е изключително важно критичната инфраструктура в София да
Коментари Харесай

Георгиев: С качеството на водата не може да се прави компромис

За нас е извънредно значимо сериозната инфраструктура в София да бъде ръководена от хора, които знаят какво вършат, от компании като Veolia с няколкостотин милиона консуматори на услугите, с хиляди уреди, с цел да не подлагаме на риск здравето на софиянци. Да не оставяме източноевропейски съмнителни субекти да имат достъп до толкоз значимата и сериозна инфраструктура.


Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, Георгиев ревизира осъществяването на реорганизация и рационализация на Пречиствателната станция " Кубратово ", като планът е част от построяването на ВиК инфраструктура в Столична община.


" С сигурността, с качеството на водата, с екологичните стандарти не може да се прави и не трябва да се вършат взаимни отстъпки, без значение от ползите на другите политически групи ", безапелационен е ръководителят на СОС и добави, че би трябвало да съблюдаваме и да постановяваме международните стандарти.

От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че една от най-важните системи за всеки един град е ВиК системата, като означи, че пречиствателната станция в " Кубратово " е една от най-големите на Балканския полуостров, а изключително и след реализирането на новия план и най-модерната.


Отпадъчните води, които доближават до тук, разрешават да бъдат по този начин модифицирани, че посредством утайките да се получава електричество и тор – това са продуктите, които излизат отсам след редица преработки. " Електрическата сила, която се създава тук, е изцяло задоволителна, че цялата тази система и остава и за продажба, тъй че на процедура това е един зелен план, който създава по екологичен метод сила и в това време създава и тор на този стадий. След модернизацията това ще бъде и артикул за продажби ", заяви Фандъкова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР