За начало на нова украинска контраофанзива по източния фронт, който

...
За начало на нова украинска контраофанзива по източния фронт, който
Коментари Харесай

Нова контраофанзива в Източна Украйна

За начало на нова украинска контраатака по източния фронт, който беше краткотрайно смълчан след освобождението първоначално октомври на оста Харков-Изюм-Лиман, оповестяват за Франс прес украински бойци, потвърждавайки изявления на формалните управляващи.

" Изгледите са положителни съгласно нас, фронтовата линия тази седмица се реалокира напред бързо и приемливо ", удостовери офицер от специфичните сили на украинската войска с кодово име " Ива ", намиращ се на позиция в село Заречное.

" Концентрираме се върху пътя Сватово-Кременная, задачата ни е да се прекъсне линията за съветски доставки " към окупирания Лисичанск, добави поискалият анонимност военнослужещ.

Град Сватово, който Русия окупира на 6 март, е един от основните логистични възли на съветската войска в тази част от Луганска област.

Украинските сили се придвижват от юг, най-много по успоредния вал на автомагистралата Сватово-Кременная и пътя, който минава през Невское. 

" Нашата войска напредва доста добре към Невское, в посока Кременная обстановката е по-сложна поради честите обстрели. За момента в този бранш са (украинските) отбранителни сили, отлични за опазване на позициите, само че те не са пригодени за атака ", добавя още офицерът пред Агенция Франс Прес.

" Няма да загатваме съответни обитаеми места, ще оставим щаба да го направи, само че можем да кажем, че автомагистралата Сватово-Кременная на процедура е под контрола на украинските сили ", съобщи в петък по националната телевизия украинският губернатор на региона Сергей Гайдай.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР