За момента няма опасност за жителите на Габрово, съобщи областният

...
За момента няма опасност за жителите на Габрово, съобщи областният
Коментари Харесай

Проверяват реките и язовирите в област Габрово

За момента няма заплаха за жителите на Габрово, заяви регионалният шеф на региона Кристина Сидорова, откакто през вчерашния ден беше подадена погрешна вест, по отношение на преливането на язовир " Христо Смирненски ". На територията на област Габрово има 51 язовира и десетки реки, а 45 са в категория " евентуално рискови ".

" Има свободен размер от над 2 милиона кубически метра, което значи, че даже и да падне дъжд, язовирът няма да прелее. Има 24-часово наблюдаване на язовира, в непрекъсната връзка сме и с шефа на ВиК-Габрово ", изясни Сидорова.

Тя увери, че прогнозата за времето се следи всекидневно и има подготвеност за деяние. В момента тече годишна инспекция на язовирите в региона.

" Към момента нямаме констатации за проблеми и нарушавания. Върви и инспекция от непрекъснато настояща междуведомствена комисия, която ревизира речните корита, отвън урбанизираната територия на община Габрово. Има тук-там проблеми, които ще бъдат навреме отстранени ", сподели тя.

Сидорова удостовери, че има сигнали за запушени канавки и моли за подробно разчистване на сечищата в региона, с цел да може да се избегнат евентуални наводнения. Тя добави, че поддържа връзка със съответните институции и със сътрудниците си от прилежащата област Велико Търново.

" В добър контакт сме с регионалния шеф на Велико Търново. Нека хората, и от двете области, да бъдат спокойни ", сподели тя.

Вижте повече в директното включване на Зорница Илиева


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР